These questions are asked in all competition Exams! Click here to know

49


1. Mandal Commission came into force during the tenure of which Prime Minister?


Answer - VP Singh Singh


2. The father of the Green Revolution in India

Answer - M.S. Swaminathan

3. What is Sars?

Answer - Disease caused by a virus

4. What is Godhra Kand famous for?

Answer - To burn people in the train

5. Who was the last Mughal ruler?

Answer - Bahadur Shah Zafar

6. Who opposed the Sati system the most?

Answer - Raja Ram Mohan Roy.

7. Why Demand Draft is crossed?

Answer - So that payment can be made through a bank account only.

8. Where does Pushkar Mela take place?

Answer - Ajmer

9. India is ranked in the world in terms of area.

Answer: Seventh

10. Zakir Hussain is related.

Answer - With Tabla

11. Where was the Azad Hind Fauj established?

Answer - Singapore

12. When is the millet crop harvested?

Answer - October - November

13. Eskimo's houses are built in.

Answer - Snow

14. Which was the capital of India before Delhi.

Answer - Calcutta